Allt fler kolsyrar egen läsk som är hälsosam med läskmaskin och trycket har varit enormt på Aromhuset att ta fram en riktigt fin sockerfri julmust. Idag finns den och räcker därtill till hela 12,5 liter färdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i handeln består av ungefär 1/10 strösocker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite strösocker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

zero

Aromhuset har framställt läskkoncentrat till läskmaskiner sedan 1980.

Snart är det jultid återigen och då vill vi inmundiga Julmust. Under december är varannan läsk som säljs en julmust. Men vi vill helst slippa onödigt mycket socker och så är det ju inte alltid så praktiskt att dra flaskor ifrån butiken.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan nyttja efter egen smak. Att man gör en rejäl insats för miljön är en ytterligare bonus.

Det finns bra orsak att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en avsevärt godare läskedryck. Smakessenser är enkla att använda och de kan doseras på ett vis som passar dej bäst. Därutöver så funkar de bra till samtliga varianter av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl till 1 liter färdig sockerfri Julmust.

Julmusten följer Roberts originalrecept för bästa smak

När du handlar Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läskedryck som smakar så som den ska. Allt du behöver är en flaska med den klassiska smaken. Av en halvliter essens så får du 12.5 liter kolsyrad Julmust enligt originalreceptet anno 1922.

Men du kan få mer om du av någon orsak vill ha en mildare smak genom att ta minskad mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är redan drygt, en flaska räcker till 12,5 liter i jämförelse med det vanliga 8 liter.

Detta är populärt med Zero Cola och Zero Indian tonic, åtskilliga konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Oavsett att Zero Cola saluförs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 och 2020.

Innovativa sätt att bruka smakessenser på

Det är inte bara Julmust som blir lättare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola arom om du anser att Julmust och Slush inte går ihop.

Aromhuset, som dessutom säljer 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att göra Slush på någon minut, oxå sockerfri. Vilket egentligen är omöjligt för socker behövs för att issörja ska slusha.

Metoden presenteras även den i butiken allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Aromhusets nyuppfunna metod för att blanda sockerfri slush på minuter fungerar lika bra med Zero Jumust

Gör din egen sockerfria slush på minuter – bruksanvisning:

Ta fram en riktigt stark mixer som är suverän på att slå sönder is
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du har en fin Slush (issörja).
Klart.

Ingen väntan i långa tider med slushmuggar som skall frysas in, många kan serveras. Denna metod funkar oxå vid fikaställe-servering i lägre skala.

cola

Det här är så typiskt för Aromhuset. Finns inte en fin vara alternativt rimlig metod så uppfinner de den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie smaker för bubbelvatten, här kommer man före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med något helt nytt och jättegott. Projektet heter Sparkling Max och lär bli omtalat, möjligtvis sätta standard hur smaksatt kolsyrat vatten ska smaka i framtiden.

Det är roligt att blanda egen läskedryck och du kommer snart att upptäcka att du kan skapa den ultimata drycken på så vis. Aromer för Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan nämligen mixa dem lite som du vill.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller blanda sockerfri Sockerdricka.

Julmust med lite extra kolsyra kan vara ett råd alternativt så kör du med något coolare inslag såsom apelsin.

Med läskkoncentrat så erhåller du en läskedryck som är helt unik, det finns ett helt utbud. Därjämte så kan du räkna med att den är nyttigare. På så sätt att du drar ner på strösocker och på andra onödiga ämnen.

Din familj och vänner kommer att glädjas åt att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, exakt vad de känner för!

bordsvatten

Tillverka bubbelvatten som du inte någonsin tröttnar på

Eventuellt har du känt dig irriterad mitt i sommaren eftersom du ville ha Julmust men inte kunde få detta eftersom butikerna inte saluför. Alternativt så tycker du att det bordsvatten som du köper i affären inte är så gott. Från läskkoncentrat så kan du få den förfriskning du vill ha då du vill ha den.

Därutöver så kommer du inte att tröttna på din egen hemmagjorda läsk. Den kan hela tiden omväxla stil och så kan du ändra styrka så att det blir mer eller mindre läskedryck eller mera eller mindre smaksatt vatten.

Matcha vilka smaker du väljer till läskmaskinen så du har för olika tillfällen

Då du köper läsksmaker till din läskmaskin så skall du passa på att välja dem som du har störst behov av. Det kan vara smart att variera lite. Ha Grape Tonic redo för helgens gille med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får billig läskedryck som smakar bättre än det mesta som du kan köpa i butiken. Aromhusets läskkoncentrat hittar du på har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer själv mängden kolsyra och styrkan på smaken. kolsyremaskin zero julmustkoncentrat Det blir välsmakande dryck till maten, till mellanmålet och då du bara känner för något som smakar bra och inspirerande.